איך נגן על הבית מסכנת שריפה?

איך נגן על הבית מסכנת שריפה?

הקיץ כבר כאן ועמו גוברת הסכנה לשריפות בבית ובשטחים פתוחים. תחזוקה נכונה ושמירה על כללי בטיחות פשוטים יכולים למנוע שריפה מבעוד מועד, ומערכות גילוי וכיבוי אש תקינות יכולות למנוע נזק רב ברכוש ובחיי היקרים לנו.

איך נגן על הבית מסכנת שריפה?

הנה שבעה כללי בטיחות שיעזרו לך להגן על הבית והגרים בו מפני סכנת שריפה:

  1. יש לבדוק שמערכות החשמל והגז תקינות ובטיחותיות. בדקו שהשקעים אינם רופפים ושאין חוטים המחוברים באופן רעוע. רצוי להזמין באופן תקופתי בעלי מקצועי לבדוק שהמערכות תקינות ומחוברות כראוי. ריח לא נעים, שינוי בצבע של שקע חשמל או ניצוצות ממכשיר חשמלי עשויים להצביע על תקלה חשמלית שעלולה להתפתח לדליקה.
  2. רכשו אך ורק מוצרי חשמל שעומדים בתקן הישראלי. כל מוצר שמתחבר לחשמל, כולל כבלים מאריכים ומפצלים, צריך לעמוד בתקן ולהיות מסומן בתו תקן ישראלי.
  3. אל תשאירו אש גלויה או מכשירי חימום ללא השגחה – לאחר בישול, שימו לב שאתם מכבים את האש ואת הגז. אם אתם מעשנים, אל תשאירו סיגריה דולקת במאפרה שלא לידכם. יש להימנע מהשארת אביזרי חימום לצד חומרים דליקים כמו בדים או ניירות.
  4. וודאו כי קיימת מערכת לגילוי אש בבניין וכי בדירה יש גלאי עצמאי. יש לבדוק מראש את נושא התחזוקה והשירות– האם המערכת המותקנת פתוחה לתחזוקה (ע"י מספר רב של חברות תחזוקה מורשות) או שהיא בלעדית ומחייבת אתכם בהתקשרות קבועה עם ספק המערכת? מערכת פתוחה תאפשר לכם לבחור בין מספר רב של נותני שירות ועל פי רוב מחיר התחזוקה שלה יהיה נמוך יותר מאשר מערכת סגורה.
  5. בדקו שמערכת גילוי האש פעילה ומתוחזקת. בבניינים שנבנו בשנים האחרונות מותקנות מערכות גילוי וכיבוי אש עפ"י התקנים הישראליים. עם זאת בבניינים רבים המערכות החשובות האלו אינן מתוחזקת כראוי ולפעמים אף מנותקת לחלוטין. שימו לב, מערכת גילוי וכיבוי אש מצריכה תחזוקה שנתית וביקורות על פי התקנים הישראליים. כל מערכת חייבת לעבור ביקורת פעמיים בשנה ע"י חברות תחזוקה המורשות ע"י היצרן או היבואן ועל ידי מכון התקנים.  בדקו מתי לאחרונה נערכה בדיקה של המערכת שלכם והאם היא תקינה ופעילה.
  6. דאגו למטף כיבוי תקין וזמין– שימוש במטף בעת שהדליקה קטנה יאפשר לפעמים למנוע את התפשטותה. יש לוודא פעם בשנה שמדד הלחץ של המטף תקין, שהמטף בתוקף ושנצרת המטף סגורה ומעידה על כך שטרם נעשה בו שימוש.
  7. שימו לב, מרבית הפגיעות בשריפות אינם מהאש עצמה, אלא משאיפת עשן וחומרים רעילים. שאיפתם של חומרים המשתחררים לאוויר כתוצאה מהבעירה מסוכנת מאוד כשפורצת שריפה, מעבר להגנה מפני האש חשוב לא פחות להגן על מערכת הנשימה מפני שאיפת העשן והגזים הרעילים. העשן מצטבר למעלה ולכן לכו בהליכה שפופה ובצמוד לקיר עד ליציאה מאיזור הסכנה.

הכותב הוא יוני אבני, סמנכ"לTelefire  – יצרנית ומשווקת מערכות לגילוי וכיבוי אש.

עוד כתבות שיעניינו אותך
הוראות תפעול של שירותים כימיים לאירועים
תחזוקה נכונה של שירותים ניידים מבטיחה שימוש נוח, בטיחותי ונטול...
כשדירה מוזנחת הופכת לסכנה: אתגרי פינוי הדירות בשרון
בין רעננה לנתניה, הרצליה וכפר סבא – תופתעו לשמוע –...
פתרון מושלם להלוואות לכל מטרה
מורים בישראל ניצבים בפני אתגרים כלכליים מורכבים, במיוחד לאור יוקר...
חשיפה מלאה: ישראל קטורזה הופעות – הצחוק שיחלחל ללבכם
ישראל קטורזה הופעות: הצצה לעולם הקומדיה הישראלית ישראל קטורזה הופעות הפכו...
שדרג את הבית בעזרת ריהוט יוקרתי
בכל בית, הריהוט הוא לא רק אלמנט פרקטי, אלא גם...
מעדניית בוטיק - חווית גורמה בלתי נשכחת!
מעדניית בוטיק - יותר מאשר חנות רגילה בין אם אתם חובבי...
מחפשים פעילות כיפית ומעניינת לכל המשפחה? היא נמצאת לא רחוק מהבית
כל יום הולדת או שמחה שמגיעים אתם חושבים מה לעשות...
פתרונות קומפקטיים עם קופסאות קרטון קטנות
כשנדרשים פתרונות אריזה למוצרים קטנים או לשימוש ביתי, קופסאות קרטון...
שחרור מכאבים: פתרונות טבעיים לכאב בגיד אכילס וכאב בירכיים
כאב בגיד אכילס הוא תופעה נפוצה בקרב אנשים שאוהבים ספורט,...
בתי מזוזה מעוצבים: שילוב של אסתטיקה עם מסורת
מזוזה היא דבר חשוב ביותר שניתן למצוא במשקוף בכניסה לכל...
דילוג לתוכן