אומנם קיים הביטוי השגור "ביתנו הוא מבצרנו", אך לא תמיד אנו בטוחים בין כתליו של ביתנו ואנו אפילו לא מודעים לכך.
כתוצאה מהשפעות סביבתיות ומקומיות, הנגרמות מתשתית הסלולר הסובבת אותנו (קרינה אלקטרומגנטית) או מתשתית החשמל וממכשור החשמל הקיים בבית (קרינה מגנטית חשמלית), אנו חשופים פוטנציאלית לקרינה מסוגים שונים.
מתי מומלץ לחשוב על בדיקת קרינה בבית?
- בדיקת קרינה לפני קניית או שכירת בית – בעת רכישת או שכירת בית, אנו פונים למספר בעלי מקצוע על מנת לבצע את העסקה, בדיוק במועד זה, מומלץ לפנות גם לבודק קרינה מוסמך, אשר יבצע בדיקת קרינה לפני הכניסה לנכס!
במסגרת הבדיקה תיבדק האפשרות לקרינה ממקורות מתח שונים בסביבה, החל מקווי מתח גבוה, קווי מתח עליון, או שנאים הנמצאים בסביבת הבית ומהווים מקור לקרינה חשמלית שעלולה להיות מסוכנת לשוהים במבנה.
- בדיקת קרינה בתוך הבית – המודעות לבדיקות הקרינה עלתה עם הפרסומים השונים בנושא, אנשים המבקשים לשמור על בריאותם ו/או בריאות ילדיהם, רוצים לבחון את רמות הקרינה בביתם.
היתרונות בבדיקת קרינה ע"י מודד קרינה באים לידי ביטוי בכך שהוא יכול להמליץ לנו היכן למקם פריטים בבית (לדוגמא, את אזור הישיבה בסלון, או את המיטות בחדרי השינה, כך שיחשפו בצורה מינימאלית לקרינה אפשרית.
מומלץ לבצע את בדיקות הקרינה בשעות אחר הצהריים או הערב, כאשר הבית מאוכלס ברובו, על מנת לבדוק את זרם החשמל והקרינה במצב של שימוש מקסימלי.
בדיקת קרינה נשמעת כפעילות מורכבת, אך מדובר באופן עקרוני בבדיקות פשוטות המבוצעות באמצעות מכשיר המתאים לסוג הקרינה הנבדקת.
היכן קרינה באה לידי ביטוי בבית?
קרינה שאינה מייננת כוללת לוח חשמל ביתי, מכשירי חשמל הפזורים בבית (ולאו דווקא רק מיקרוגל) ועוד. סוג קרינה זה, נקרא קרינה בלתי מייננת, מכיוון שלקרינה יש כמות אנרגיה המספיקה אומנם להרעיד אלקטרונים באטום או במולקולה (הדבר בא לידי ביטוי גם בגופנו), אך היא אינה מספיקה כדי להקפיץ אלקטרון מהאטום כדי ליינן אותו. עובדה זו נחשבת לבטוחה (לא נוצר שינוי במבנה התאים), אך חשוב לדעת כי הקרינה במינונים גבוהים יכולה להיות מסוכנת.
סוגי קרינה
בדיקת קרינה סלולרית (RF)
מדובר בקרינה סלולרית (RF), שהינה קרינה בתדר גבוה. הנובעת מאנטנות סלולריות, מטלפונים ניידים, ראוטרים ביתיים המספקיםWi Fi , מכשירי מיקרוגל, אנטנות טלוויזיה ורדיו וכל תקשורת אלחוטית שהיא.
בדיקת קרינה חשמלית (ELF)
קרינה חשמלית, הנקראת גם קרינת ELF היא קרינה בתדר נמוך. הקרינה נובעת מתשתיות וציוד חשמל הנמצא סביבנו (כגון – ארונות חשמל, שנאים, קווי מתח וכן מכשור חשמלי בבית – מחשבים, טלוויזיות, תנורים, חימום תת רצפתי, מיטות חשמליות ועוד – כאשר כולם פולטים קרינה חשמלית.