הגלולות יכולות להיות חברותינו הטובות ביותר, אך לרבות מאיתנו – הן יכולות להיות סיוט לא קטן.
סביר להניח שאת או אחת מחברותייך סובלת מאחד התסמינים הבאים:
- כאבי ראש
- בחילות
- נפיחות בבטן
- תיאבון מוגבר
- עלייה בכולסטרול
ובמקרים החמורים יותר אפשר להגיע גם לקרישת דם, אבנים בכיס המרה, כתמי פיגמנטציה, נשירת שיער, פטרייה בנרתיק ודלקת בדרכי השתן – (לא עלינו).

אז… אם אתן לא רוצות להשתמש בגלולות ומצד שני לא מתכננות שם לילד/ה העתידיים שלכן – מה בכל זאת ניתן לעשות?
חישוב ביוץ – לרוב הביוץ מתרחש בין 12-15 יום לאחר היום הראשון של הווסת. בנוסף, נוזל הזרע יכול להישמר בגוף האישה עד 5 ימים והביצית יכולה להישאר בחצוצרות עד 24 שעות לאחר הביוץ, מה שאומר שעל פי שיטה זו יש להימנע מקיום יחסי מין 5 ימים לפני הביוץ וביומיים שאחריו (סך הכל 7 ימים ללא קיום יחסי מין).
כדי לעקוב אחר הביוץ יש למדוד את חום הגוף הנקרא גם חום השחר (המבוססת על "שיטת המודעות לפוריות") עם ההתעוררות בבוקר מתחת ללשון , ידוע כי חום גופה של האישה לאחר הביוץ עולה בכחצי מעלת צלזיוס (בשל הפרשת הפרוגסטרון). אם נמדוד את חום הגוף בכל בוקר, נוכל לראות גרף ברור למדי שעל פיו נוכל לדעת מהו יום הביוץ המדויק.
השיטה הזו נחשבת ליעילה מאוד ולאורך זמן ניתן יהיה להצביע ביתר דיוק על יום הביוץ.

כיום קיימים אמצעים טכנולוגיה חדשניים המאפשרים למדוד את חום הגוף מדי בוקר, בדרך טבעית לחלוטין וללא תופעות לוואי, אחד המכשירים השכיחים והמומלצים שניתן למצוא נקרא "דייזי" (בעל אלגוריתם מיוחד המסתמך על חום גופה של האישה בהתייחסות למסד נתונים גדול שנבדק במהלך השנים), ובעזרת נתון חום הגוף ניתן לדעת מה הם ימי הביוץ, מהי הקרבה לווסת, מתי את פוריה ומתי את לא פוריה ועוד.
דרך נוספת ופחות מומלצת היא "מחשבוני הפוריות" – מחשבונים פשוטים שניתן למצוא בחיפוש מהיר בגוגל, אשר מסתמכים על התאריך האחרון לקבלת הווסת, ומחשבים ממנו X ימים סטנדרטי עד לקבל המחזור החודשי הבא.
דרך זו יכולה להביא איתה הרבה סטיות תקן (חודשים בעלי מספר ימים שונה, מחזור לא סדיר אצל מרבית הנשים ועוד…).