באופן כללי פירות ארץ ישראל הם ידועים כאהודים על צרכנים בכל העולם. לא כולם יודעים כי מיטב התוצרת המקומית של ישראל בתחום הצומח וגידולי הקרקע עוברת ליצוא על כל ענפיו ואילו אחוזים לא מבוטלים כלל מן התצרוכת המקומית מתבססים על יבוא במקביל, זה קורה מפני האיכות הסחורה שלנו בארץ היא בהחלט משהו שניתן להתפאר בו, ובמקרים רבים מעדיפים החקלאים לשווק אותה במחירים גבוהים יותר לצרכנים בכל העולם. שמן זית ישראלי כמו חבריו לעצי הפרי הישראלים בכלל, גם הוא שווה ערך באופן מיוחד ויש לו לא מעט יתרונות שמקנים לו את היחס המכבד בהשוואה לשאר שמני הזית. מדובר באחד העצים העתיקים והוותיקים ביותר בשטח ישראל, וגם בתחום הזה לא מעט אחוזים מן התוצרת המקומית כלל אינה זוכה לערוך הכרות עם הצרכן הישראלי המצוי. אבל חוות רעים זה בכל זאת משהו אחר.
שמן זית לצרכנים פרטיים
באופן כללי היתרונות של שמן זית מקומי הם תמיד משמעותיים. מדובר בסחורה הרבה יותר טרייה, הרבה פחות משומרת, עברו עליה הרבה פחות טלטולים ותהליכי יבוא, כמו הקפאה והפשרה, אחסון ועוד. כולנו יודעים שהיתרון המשמעותי של שמן זית על פני שמנים אחרים הוא הכוח הבריאותי שלו, כאשר בשמן זית יש סגולות בריאותיות גבוהות שרופאים וקוסמטיקאים מרבים לדבר עליהם בהתלהבות, וכידוע, יתרונות בריאותיים הולכים ומתדלדלים ככל שחולף הזמן בין הייצור לבין השימוש המעשי והאכילה. לכן חשוב כל כך ששמן זית יהיה טרי וכמה שפחות משומר. מעבר לכך, באופן כללי עצי הזית הגדלים בישראל הם עתיקי יומין, והאדמה המקומית מתאימה מאד לגידול זיתים איכותיים. אמנם נצטרך לשלם עבור מיכל גדול המכיל שמן זית 18 ליטר מחיר מעט יותר גבוה משמן קנולה למשל, אבל נקבל בתמורה איכות בריאותית ללא השוואה.
זנים ישראלים וזנים זרים
בעולם הזיתים אנחנו מבדילים בין זנים שמתגוררים באזור הישראלי עוד הרבה לפני שנולדו אבותינו, לבין זנים שייבאנו בעצמנו בשנים האחרונות ממדינות אחרות. בעוד לא מעט זנים היו קיימים פה מאז ומעולם וניתן לזהות זאת בהיסטוריה, כיום אנחנו מגדלים בארץ לא מעט זנים איכותיים שיובאו מחו"ל, כאשר אמת ארץ ישראל מעניקה להם ניחוח ייחודי וחווית טעם אחרת. שמן זית פיקואל הוא אחד הטובים שבהם, אבל יש עוד זנים מדהימים ששווה לטעום. חוות רעים כאן לצמוח ולהצמיח לכם את הזיתים הטובים ביותר.