בעולם של ימינו בו יש ריבוי בעיסוק בתרבות קולינרית, תוכניות בישול רבות משודרות בטלוויזיה, כתבות של ביקורת על מסעדות ובתי עסק לאוכל נכתבים על גבי עיתונים ויש שיח ער בין אנשים על נושא הקולינריה, חשוב מאוד שאם אתם נכנסים לתחום המסעדנות בעיקר יהיה לכם סיוע מיועץ קולינרי מקצועי. במיוחד בשלב התכנון של הקמת עסק שעיקרו בנוי על מזון ומשקאות, אדם מרכזי שיכול לעזור כאמור גם במהלך בניית העסק וגם במהלך תפעולו השוטף הוא היועץ הקולינרי.בין השאר בגלל שעסקי המסעדנות הם גם ככה די מורכבים מבחינת ריבוי המשימות והעבודה בקצב מהיר הטמונה בהן, ייעוץ זה חשוב במיוחד.
מי הוא בעצם יועץ קולינרי?
יועץ קולינרי הוא קודם כל מי שלמד את מקצוע הקולינריה בצורה מקצועית במוסד לימודים כזה או אחר והוא ברוב המקרים בן אדם אשר עבד בעברו במקומות עבודה שממליצים על מומחיותו בעבודה בתחום הקולינריה-דהיינו עסקי המזון הדורשים התעסקות עם בישול בדרך מסוימת של מנות אוכל,הכשרה של עבודה עם כל הרכיבים הנדרשים ממטבח מקצועי של מסעדה בסדר גודל בינוני ומעלה לפחות וגם ידע ונסיון בנושא של כמויות מזון, זיהוי המאווים והלכי הרוח בקרב ציבור הסועדים במסעדות באופן תדיר ועל אחת כמה וכמה גם צבר רלוונטי של תכונות המאפשרות לו לנהל את כל האופרציה הקולינרית על פי הכשרתו.
תחום הקולינריה בארץ ובעולם
בעשורים האחרונים אנו עדים לתשומת לב רבה לענף הקולינריה והמסעדנות בארץ ובעולם – ויועץ קולינרי הוא תוצר של כלל התהליכים המתהווים ומהווים התקדמות של ענף זה בד בבד עם הטכנולוגיות וקצב גידול הפרויקטים הנפתחים חדשות לבקרים בתחום. יחד עם זאת בזמן האחרון ישנה גם תחרות רבה בין מודלים של קולינריה ומסעדנות שגורמים לעסקים מסוימים בתחום להצליח למקסם את רווחיהם ולשאוף ליעדים גבוהים ומשמעותיים יותר. הדבר יוצא תחרות בריאה במשק בארץ ובעולם וכאן נכנסת לתמונה חברת New Rest לניהול, ייעוץ והקמה בעסקי המזון והמשקאות. בחברה זו ניתן סיוע קולינרי בעל ערך רב המשלב את המידע העדכני ביותר בתחום זה.