אחוז הגירושין בקרב זוגות נשואים עולה עם השנים מסיבות שונות, אך דבר אחד אשר משותף לרוב מקרי הגירושין הוא הדרך בה הם מתנהלים, כאשר זוגות אינם מסכימים מראש על היבטים כמו חלוקת נכסים וזמני שהות עם הילדים וגוררים את המחלוקות לבית המשפט/בית הדין הרבני, מה שמוביל להליכים ארוכים, ויכוחים ובזבוז רב של כסף. אנשים רבים נרתעים מהרעיון של הסכם הממון, אך בפועל, יצירת הסכם ממון, בעיקר כאשר לפחות אחד מבני הזוג נמצא בשלב בחייו אשר בבעלותו נכסים או שיש לו ילדים ממערכות יחסים קודמות, יכול דווקא להיטיב עם מערכת היחסים. הסכם הממון בעצם מאפשר לבני הזוג לדעת מראש מה כל אחד מקבל במקרה של פקיעת הנישואים ומונע מחלוקות ומאבקים משפטיים עתידיים בעקבות חלוקת הנכסים. כאשר מסכימים על היבטים אלו מראש, במידה ובני הזוג ייפרדו, הם יוכלו לסגור את הפרק הזה בצורה מהירה וחלקה, ללא מעורבות של הערכאות המשפטיות וניתן יהיה לסיים את כל ההליכים במסגרת של הבנה והסכמה ובליווי עורכי דין בלבד. לצורך עריכת הסכם ממון לפי נישואין, במהלך הנישואין או לזוגות ידועים בציבור יש לפנות לעורך דין לענייני משפחה – בעזרת עורך דין הסכם ממון ייערך הסכם הממון ו/או הסכם חיים משותפים בצורה ברורה לצדדים, חד משמעית וכמובן, יקבל תוקף משפטי.
באילו היבטים נוגע הסכם הממון
ניתן לחשוב על הסכם הממון כמעין פוליסת ביטוח – למרות שאף אחד לא רוצה לחשוב על מקרים לא נעימים, עדיין אנשים רוכשים ביטוחי רכב, בריאות וחיים, מאותה הסיבה שתרחישים מסוימים שיגרמו לצורך בהפעלת אותן הפוליסות, אכן עלולים לקרות.
הסכם ממון נועד כדי לבצע חלוקה שונה מזו שמוגדרת בחוק יחסי ממון כברירת מחדל ומתייחס לרוב לנושאים רכושיים בהתאם לנסיבות הצדדים. בין הנושאים המרכזיים שיקבלו ביטוי בהסכם ממון : הגדרת הבעלות בנכסים/רכוש שיש לצדדים וכאלה ויהיו לצדדים, כלומר מה יעלה בגורלם במקרה של פרידה, חובות וזכויות קיימים עתידיים (לרבות זכויות סוציאליות) – מי נושא בחובות, מי זכאי לזכויות ומה יעלה בגורלם בעתיד, ככל וייפרדו הצדדים, הוצאות והכנסות של הצדדים – מי ואיך יישא בהוצאות משק הבית ואיך יחולקו הכנסות ויושקעו לטובת משק הבית המשותף ו/או בנכסים משותפים., מה יעלה בגורל הנכסים שיצטברו בעתיד, על שמי מי יירשמו, מה אופן ההשקעה בהם, מה יעלה בגורל ירושות ומתנות שיתקבלו על ידי מי מבני הזוג וכדומה. מותר לציין כי נושא מזונות הילדים ונושא חלוקת זמני שהות עמם, לא מקבלים ביטוי בהסכם הממון היות ותפקידו על הסכם הממון הוא להכיל נושאים רכושיים בלבד.
כיצד תתנהלו בחוכמה ובאחריות
את הסכמי הממון כמובן לא מומלץ לערוך לבדכם, היות והוא מכיל התייחסות לסוגיות משפטיות, ורק עורך דין משפחה מיומן אשר מכיר את החוק והפסיקה העדכנית בנושא יכול לסייע לכם לערוך הסכם הוגן המותאם לנסיבות חייכם האישיות. עורך דין משפחה מכיר היטב את הנושאים שיכולים להשפיע על תוכן הסכם הממון, ולכן הוא זה שידע לשלב בין כלל הנושאים של דיני המשפחה ולהתייחס להשפעות שלהם בהסכם ממון. מלבד זה, בנושאי ילדים מומלץ לפנות לשירותיו של עורך דין מזונות שהוא גם עורך דין משפחה.
מחפשים עורך דין מיומן לענייני המשפחה באזור הדרום? הכירו את משרד עורכי הדין שניידר אלכסנדרובסקי, אשר חרט על דגלו לשרת נאמנה את האינטרסים של הלקוחות, לראות אותם לפני הרצון בהעשרת קופת המשרד. המשרד מייצג את הלקוחות בצורה בלתי מתפשרת במטרה להגיע לתוצאה המשפטית הטובה ביותר בשבילם והכל תוך מתן שירות אנושי ואמפטי.