לאור הביקוש הרב נפתחת קבוצת הורות דיאלקטית

לאור הביקוש הרב נפתחת קבוצת הורות דיאלקטית
קרדיט: מרכזי יה"ל

מרכז יה"ל חדרה פותח קבוצה נוספת להורי בני נוער מעל גיל 17 המתמודדים עם קושי בוויסות רגשי . הקבוצה בהנחיית איילת בסיס מנהלת יה"ל חדרה ומטפלת DBT ואיריס צרנינסקי, מטפלת במוסיקה ומנחת קבוצות.
המפגשים יתקיימו החל מ23 בינואר, אחת לשבועיים והינם ללא תשלום
ניתן להצטרף עד שבועיים אחרי פתיחת הקבוצה

מודל ההורות הדיאלקטית פותח ע"י ד"ר יפעת כהן והוא מתבסס על מרכיבים מתוך גישת ה- DBT שפותחה על ידי פרופ' מרשה לינהן, ועל עמדת ההורות הקשובה. העבודה עם הורים עפ"י מודל זה נעשית דרך לימוד ותרגול מיומנויות, ומתאים בעיקר להורים למתבגרים ומבוגרים הסובלים מקושי בוויסות רגשי.
הורים למתבגרים ובוגרים מעל גיל 17 שיש להם לרוב קושי בהתנהלות עצמאית ובוגרת, מהווים גורם מרכזי בחיי ילדיהם ומערכת היחסים ביניהם מעלה אתגרים רבים. גישת ההורות הדיאלקטית פותחה על מנת לחזק את הקשר ולתת להורים כלים ומיומנויות שיעזרו להם ולילדיהם לקיים מערכת יחסים מיטיבה ומאוזנת יותר.
במפגשי קבוצת ההורות הדיאלקטית מתאפשרת עבודה מעשית ויעילה עם ההורים לילדיהם המתמודדים, הסובלים מקשיי וויסות, הפרעות אישיות מורכבות, שימוש בסמים, הפרעות אכילה, דיכאון וחרדה .
מודל ההורות הדיאלקטית מתבסס בעיקרו על שילוב של מיומנויות קשיבות (מיינדפולנס), הורות קשובה שמאפשרת התבוננות חומלת ולא שיפוטית, מודעות לדפוסי החשיבה, לרגשות ולהתנהגות בקשר עם הילדים ומיומנויות של ולידציה (תיקוף) כדי לתת ביטוי להגיון ולמשמעות בעמדה של האדם האחר.
תהליך העבודה בקבוצה כולל 12 מפגשים ומשלב עבודה על חיבורים ואיזון בין גישות, עמדות, רגשות ומחשבות. כל מפגש יפתח בתרגול מיינדפולנס, והעלאת דילמה להיוועצות בקבוצה, כל פעם של משתתף אחר ונבחן אותה יחד מתוך ההתבוננות של הנושאים שנלמדו בהורות הדיאלקטית. המכנה המשותף וצורת העבודה מובילה לבניית אמון ולכידות בקבוצה, תחושת שייכות ושותפות של "זר לא יבין זאת ".
הקבוצה הקודמת החלה במאי והסתיימה לאחרונה ואנו מעלים חלק מהדברים שאמרו המשתתפים במפגש הסיום: "מצאנו שפה שחיפשנו לשיחה עם הבן/בת".
"חל שינוי מהקצה אל הקצה . לראשונה לאחר שנים של טיפול מצאתי בית מקצועי ששינה אותי" . אמא למתמודדת: "למדתי שפה חדשה שהכניסה הרבה טוב לחיי באופן אישי ועם בתי . הדיאלוג קיבל תפנית משמעותית מאז שנכנסה השפה הדיאלקטית". אמא למתמודד: "למדתי להרפות משליטה …לראות דברים שלא ראיתי קודם …לחפש את הדרך הנוספת". אימא של מתמודדת: "תודה על הזכות להשתתף בקורס הזה, זו מתנה של ממש. מלמד, מקדם, הרגשה שמבינים אותי ועם מה אני מתמודדת , מה עובר עליי… " "הצלחתן לחבר ולחדד עבורי תובנות קריטיות לחיים מלאים ושמחים . חוויה מחזקת ומשמעותית. מרגיש ממש אדם חדש.

עמותת איכות בשיקום מפעילה 4 מרכזי יה"ל לייעוץ למשפחות מתמודדים בראשון לציון, חדרה, כפר סבא ואשדוד. המרכזים ממומנים ומפוקחים על ידי משרד הבריאות.

 

 

 

 

 

 

עוד כתבות שיעניינו אותך
מדוע אנשים מעצבים מחדש את השפתיים
בשנים האחרונות ניתוחים פלסטיים וטיפולי אסתטיקה עברו מעין נורמליזציה, כאשר...
מהם התפקידים המרכזיים של חברת אבטחה?
חברות אבטחה מציעות שירותים חשובים ביותר בהגנה על יחידים ועל...
חוזים נכונים ומדויקים: המפתח להתנהלות נכונה של העסק
פעילותו של עסק, במיוחד ככל שהוא הולך ומתרחב, כרוכה בהתקשרות...
למה חשוב לפנות בהקדם לעורך דין במקרה של גירושין?
גירושין הם גם סוף וגם התחלה. גם פירוק וגם בנייה....
בלונים ופרחים – הפתעה שכל אישה תשמח לקבל
מידי פעם אתה מביט באשתך ותוהה איך תוכל להזכיר לה...
התלמידות מרעננה קישטו את הסוכות של חיל השריון בצפון
חטיבה 8 שתלמידות בית החינוך אמית רננים ברעננה מאמצות בשנה...
תפקידיו השונים של עורך דין פלילי
לעורך דין פלילי מגוון רחב של תפקידים מלבד ייצוג בבית...
היתרונות של שילוב קסם באירועי חברה ופעילויות גיבוש צוות
בסביבה העסקית הדינמית של היום, ארגונים מחפשים תמיד גישות רעננות...
מה זה אומר בדיקות שנעשות בבית ע"י אחות מוסמכת?
בעידן שבו אנחנו חיים כולנו רגילים לעשות לא מעט דברים...
איך נכון לבצע השקעות בתחום הנדל"ן?
מאז שאתם זוכרים את עצמכם רציתם לקנות דירה, בית פרטי...
Skip to content