מדינה תקועה: שנה ללא ממשלה

מדינה תקועה: שנה ללא ממשלה

הכל התחיל ב-17 בספטמבר 2019. הכנסת ה-22, מאמצים שלא נושאים פרי להקמת ממשלה, בחירות, שוב בחירות ו.. מה יהיה? שוב בחירות? כמו שאומרים, הזמני נהפך (כמעט) לקבוע. כל דבר בחיים עובר, אבל רק ממשלת המעבר הזו לא מיהרה לשום מקום. למעשה, היא כבר שברה את השיא והפכה להיות ממשלת המעבר עם תקופת הכהונה הממושכת ביותר. אבל לאחרונה, נראה שהעניינים סוף סוף זזים קדימה. לאן? זו כבר שאלה אחרת. והרי החדשות:

פריימריז בליכוד

לפרשה הבלתי נגמרת של בחירות חוזרות והרכבת ממשלה חדשה, הצטרף לאחרונה הויכוח, האם ומתי יתקיימו פריימריז בליכוד. נכון ל-11 לדצמבר 2019, העדכון האחרון הוא שהבחירות הפנימיות לראשות המפלגה תתקיימנה כפי הנראה, ב-26 לדצמבר. כך סוכם בפגישה, שנערכה בין ראש הממשלה בנימין נתניהו, לבין יו"ר מרכז הליכוד חיים כץ. חשוב להוסיף, כי המועד עדיין תלוי באישור מרכז תנועת הליכוד ויש הסתייגויות לגביו. ח"כ יואב קיש למשל מדבר על ה-6 בינואר, בכדי לאפשר די זמן לבדיקה יסודית של ספר הבוחרים. ח"כ גדעון סער הוא המתמודד היחיד כרגע, שאמור להתחרות מול נתניהו במסגרת פריימריז בליכוד. הרקע לעדכונים אלה, הוא הודעת ראש הממשלה, כי אם יתקיים סבב בחירות שלישי, יתקיימו לפני כן גם בחירות לראשות הליכוד. בתגובה לכך, עלתה התנגדות שהוביל ח"כ דוד ביטן – התנגדות שמחייבת 800 חתימות והצבעה בכדי להתקבל (על פי תקנון המפלגה).

פיזור הכנסת

החדשה הגדולה לאחרונה ואולי התקווה לשינוי באופק, היא שהצעת החוק לפיזור הכנסת ה-22 אושרה בקריאה טרומית. ההצעה תצטרך לעבור עוד שלבי אישור, אך כרגע נראה שתהליך זה יעבור די חלק, לפחות לאור זאת שהאישור הנוכחי היה ללא מתנגדים (ושבעה שנמנעו מהצבעה). הבחירות הבאות, תתקיימנה כפי הנראה ב-2.3.

ממשלת מעבר – לא פתרון מלבב

בימים "כתיקונם", תפקוד הממשלות בישראל לרוב לא זוכה לשבחים רבים מהציבור. כשמדובר ב"ממשלת מעבר", המצב גרוע עוד יותר. על ממשלה כזו מוטלות מגבלות שונות לפעילותה. באופן מיוחד, המגבלות על העברת תקציבים בזמן כהונת ממשלת מעבר, משתקות פעילויות ויוזמות רבות. תקציבים הם כמובן "עורק החיים" החיוני של מוסדות רבים, כולל ממשלתיים וגם של אזרחים שתלויים בהם. דבר זה ברור מאוד, אם חושבים לדוגמא על תחומים כמו מערכת הבריאות, מערכת הבטחון או שירותי הרווחה. ניהול מדינה הוא עסק מסובך מאוד, גם כשזה עובד לפי התכנית. בפועל, הוא לא רק מסובך, אלא גם מסורבל ולא תמיד יעיל. אבל כאשר גם אין יציבות ב"הנהלה", כל הארגון הזה שנקרא מדינת ישראל, מתנהל כמו ספינה ללא קברניט. לפחות, ללא קברניט קבוע.

לסיכום

נהוג לומר "פעם שלישית גלידה", אבל סביר להניח שאפילו הציניים ביותר מבין הפוליטיקאים, חשים שנושא הבחירות החוזרות הגדיש את הסאה. נקווה מאוד, שלא נגיע לבחירות רביעיות.

עוד כתבות שיעניינו אותך
הוצאת ספרים: איך עושים את זה נכון?
תהליך להוציא ספר לאור הוא מסע מורכב, מלא התרגשות, אך...
בדיקת נכסים מקיפה להחלטה בטוחה
כאשר מתכננים לרכוש נכס, חשוב להיעזר בשירותיה של חברת בדק...
עיצוב מפנק בחיים המודרניים
חדשנות בעיצוב פנטהאוזים מודרניים הבית שלנו הוא לא רק מקום מגורים,...
מבחר שמלות כלה ושמלות לאם הכלה
יום החתונה הוא אירוע בלתי נשכח שבו כל הפרטים מתלכדים...
עורכת דין לענייני משפחה: ליווי מקצועי בסוגיות אישיות
תחום דיני המשפחה עוסק במגוון רחב של נושאים רגישים שמשפיעים...
האם ידעתם שגם הילד שלכם יכול להפוך למתכנת
בשנים האחרונות מונחים שונים נזרקים כל הזמן לחלל האוויר בהקשר...
היתרונות של דיקור סיני עבור ילדים וטיפולי פוריות באזור הצפון 
הורים רבים מחפשים פתרונות טבעיים ויעילים לטיפול בבעיות בריאותיות שונות...
תביעות על נזקי גוף נגד העירייה: מה חשוב לדעת
העירייה היא הגוף האחראי על הסביבה הקרובה: הרחוב, השכונה והעיר...
הטרדות מיניות בעבודה: עניין הדורש התייעצות עם עורך דין לכל הצדדים
הטרדות מיניות במקום העבודה הן עניין מורכב ורגיש שחוק מסודר...
תביעה בעקבות נזקי גוף: תביעה מורכבת למספר גורמים
נזק גופני יכול לגרום לשינוי משמעותי בחייו של אדם ומשפחתו....
דילוג לתוכן