במתחם מקרקעין בנתניה, הושגה הסכמה של 70% מבעלי הקרקעות הפרטיים במתחם, אשר מסכימים לקידום התכניות במתחם, ובמסגרת ההתארגנות יצא מכרז יזמים במטרה להשתלטות עוינת על הקרקע של יתר הסרבנים.
לאחר שבסוף 2019 אישרה הועדה המחוזית את קידום התכנון של מתחם 14 בנתניה, כעת בעלי הזכויות במתחם מתארגנים למימוש התכנית.
מתחם 14 הוא שטח פתוח המשתרע על שטח של 16.7 דונם, בלב העיר נתניה והוא כולל 33 חלקות, כאשר 28 מתוכן בבעלות פרטית.
המתחם המדובר זוכה לעידוד הן מצד העיריה והן מצד רשות מקרקעי ישראל שהקציבה 50 מיליון שקל לפיתוח תשתיות למתחם שישמש מרכז עירוני חדש בנתניה.
בעקבות אישור ועדות התכנון מבקשת עיריית נתניה לקדם תכנית אשר תאפשר בנייה רוויה במתחם. במסגרת זו העיריה הודיעה לבעלי הקרקעות כי כל מתחם שיצליח להתארגן ולגבש את בעלי הזכויות להגשת תכנית, יתאפשר לו הגשת תכניות בניין העיר. מבחינת העיריה מאחר שהאזור הוא של בניה גבוהה (שטח ירוק בתוך ים של מגדלים קיימים) והתב"ע לבניה מוכנה, היא מעוניינת לשלש את זכויות הבניה של הבעלים ובתמורה תקבל עוד מגרשים ציבוריים מהמגרשים נטו.

כמו כן הגיעה העיריה להסכמות עם נציגי בעלי הקרקע ועו"ד דוד בסון המייצג אותם לפיהן די בחתימתם של 70% מבעלי הזכויות על מנת לקדם את הליכי התכנון ולבחירת חברה יזמית מבצעת באמצעות מכרז.
העיריה בתיאום היזמים תומכת ביוזמת הבעלים
על פי התכנית החדשה ניתן יהיה לשלש את הזכויות הקיימות, ולהגיע לכ 350 עד 400 יח'ד חדשות וזאת בבינוי חדש ,שיכלול שלושה מגדלים רבי קומות בחזית לרח' אוסקר שינדלר הסמוך למתחם, שיכללו קומה מסחרית גבוהה, 1-3 קומות משרדים, ובנסיגה משמעותית 25 קומות מגורים טיפוסיות + קומה חלקית עליונה. סה"כ – 30 קומות נטו כל בניין.
בנוסף במתחם לחזית לרח' קרל לוץ, מתוכננים עוד 2 מבנים שיכללו קומת קרקע ללא מסחר+ 8 קומות מגורים טיפוסיות וקומה חלקית עליונה, שלא יעלו על 10 קומות סה"כ. בנוסף בחזית זו ייבנו גם 3 מבני ציבור.
כן ייבנו 3 מבני ציבור, עד 6 קומות סה"כ.
כאמור את בעלי הזכויות מייצג עו"ד דוד בסון, שותף במשרד עו"ד הרטבי, בורנשטיין, בסון המנהל עבורם מכרז יזמים לצורך מיקסום זכויותיהם של הבעלים. מדובר בהתארגנות ייחודית, שמאפשרת ביצוע המיזם באמצעות הרוב, ע"י רכישה כפוייה של זכויות הסרבנים בהליך של פירוק שיתוף , בסלנג דיני התאגידים, מכונה רכישה כזאת בדרך של ״רכישה עויינת״ כפי שמקובלת בדיני חברות. המדובר בחידוש משפטי, שבאמצעות הליך תכנוני -ע"י שימוש בחוק התכנון והבניה – ייעשה פרוייקט נדל"ני , שיקודם בצורה מיטבית אפילו, העולה על הטכניקה המקובלת היום בענייני פינוי – בינוי וכן מיזמי תמ'א 38, העתירים בהתנגדויות סרבנים..
עו"ד בסון מציין כי עקב המיקום המצוין בנתניה, גודל המתחם והזכויות, החברות המובילות בשוק הנדל"ן מתמודדות במכרז על מנת להצטרף ליוזמה, תרתי משמע, ולהיות היזם שיוביל את הפרויקט למול הבעלים.