חנוכה בלי סופגנייה זה כמו פסח ללא מצה, ומדובר, כפי שכולנו יודעים, במאכל חג רשמי שעליו לא מוותרים! היום, שלא כמו בעבר, מגיעות הסופגניות עם שלל של טעמים, ואת מקומה של הריבה הפשוטה, כמילוי, תופסים קרמים מיוחדים והפתעות אחרות שמשדרגות אותה. למרות שזה נראה מורכב מאד, מסתבר שהכנת סופגניות חמות ומפנקות לחנוכה היא משימה שהיא בהחלט אפשרית. איך עושים את זה? הנה, התשובה.
מהם המרכיבים החשובים להכנת סופגניות חמות ומפנקות
כפי שכל מתכון לסופגניות מראה, ישנה חשיבות רבה מאד בבחירת חומרי הגלם להכנת הסופגנייה. קמח איכותי הוא הבסיס לבצק ושמרים טריים הם אלה שמציעים את התפיחה המושלמת, הנדרשת לה. שילוב של חלב בטמפרטורת החדר או כזה שעבר חימום קל מאד במיקרוגל, יחד עם ביצים טריות מעשיר את הבצק והופך את הסופגנייה, בסופו של דבר, לעשירה ורכה מאד. כמובן, בל נשכח את החמאה או השמן, את גרידת הלימון ואפילו הברנדי "להקפצת" הטעמים, שיעזרו להוסיף ארומה מיוחדת וטעם בלתי רגיל.
כיצד ניתן להבטיח שהן ייצאו רכות ומפנקות מבחוץ ומבפנים
הסוד לקבלת מתכון לסופגניות רכות הן מבחוץ והן מבפנים, הוא התפחה נכונה. ומה זה אומר בפועל? לאחר שלשתם את הבצק, יש לתת לו לנוח ולתפוח פעם אחת, עד להכפלת הנפח. מדובר בתהליך חשוב, המאפשר לפתח את הגלוטן בבצק, מה שמוביל למרקם אוורירי שכולם אוהבים. לאחר יצירת הכדורים, יש לתת לבצק לתפוח פעם נוספת. בשלב זה יש לוודא שההתפחה השנייה מתרחשת בתנאים מתאימים, וזה אומר טמפרטורת החדר או קרוב למקור חימום (אם קר מאד בבית) וכיסוי למניעת התייבשות. אסור לוותר על ההתפחה השנייה שכן היא קריטית לקבל המרקם המושלם של הסופגנייה.
מהי הטכניקה המושלמת לטיגון סופגניות כך שלא יספגו יותר מדי שמן
ועכשיו מגיע שלב הטיגון. טכניקת הטיגון המושלמת מתבססת על טמפרטורת שמן נכונה. מומלץ להיעזר במדחום ולוודא שמגיעים לטמפרטורה של 160 מעלות, לא פחות ולא יותר. עם טמפרטורת שמן זו תתקבל סופגנייה שמוכנה גם מבחוץ וגם מבפנים, מבלי לשרוף או לטגן אותה יתר על המידה. מעבר לכך, מומלץ גם לטגן בכל פעם מספר מוגבל של סופגניות כדי לא להוריד את טמפרטורת השמן. לאחר הטיגון, יש להוציא אותן ישירות לצלחת עם נייר סופג, כדי שיספוג את עודפי השמן.
איזה מילוי מתאים לסופגניות לחנוכה
המילוי של הסופגנייה הוא חלק בלתי נפרד מהעניין והוא ממש לא חייב להיות ריבה. המילוי יכול להיות, למשל, קרם וניל, קרם שוקולד או קרם לוטוס למי שאוהב. אפשר אפילו להעז ולשלב מילוי כמו קרם פיסטוק, חלבה וגם מילויים שהם מתוקים-מלוחים. הרעיון הוא לבחור מילוי שיאהבו וכזה שישתלב בצורה הנכונה עם הבצק העשיר והאוורירי של הסופגנייה.
איך ליצור את המילוי בצורה מושלמת
כדי לשלב בצורה מוצלחת את המילוי, יש להזריק אותו כאשר הסופגניות התקררו מעט, אך עדיין חמימות. אפשר להיעזר בשקית זילוף עם צנתר מיוחד, מה שיעזור לכם להכניס את המילוי בדיוק אל המרכז. חשוב כמובן להקפיד על כמות מילוי נכונה, כזו שתיצור את הביס המושלם, אבל לא תהיה רבה מדי עד לכדי נזילה של עודפים החוצה. לאחר מכן, אפשר לקשט את הסופגנייה באבקת סוכר כדי לקבל מראה קלאסי נהדר.
ובשורה התחתונה
אין כמו סופגנייה טעימה, תפוחה ורכה ומסתבר שההכנה ממש לא מסובכת, כפי שמראה כל מתכון לסופגניות. כל מה שצריך הוא זמן, רצון טוב ומוטיבציה, ובעיקר הקפדה על שלבי ההכנה כדי לקבל את התוצאה הרצויה. חג שמח.