משפחה היא המסגרת שאמורה לתת לנו את הביטחון הרב ביותר, מעגל האנשים הקרובים אלינו עימם נרגיש בנוח להסיר את כל המגננות. עם זאת, ניתן לשמוע לצערנו על לא מעט מקרים של אלימות במשפחה. בגלל עליה במודעות לנושא ומקרים שעלו לכותרות בהם נשים נרצחו ע"י הבעלים או בני הזוג, החברה וגם הרשויות נוטות לשפוט לחומרה את החשוד בביצוע העבירה עוד לפני שהוכחה אשמתו. אמנם בחלק גדול מהמקרים התלונה היא אמיתית, אך ישנם מקרים בהם הנטייה להאמין למתלוננות באופן כמעט אוטומטי מנוצלת לרעה. עורך דין אלימות במשפחה בעל ניסיון רב יוכל להציג טיעונים שישכנעו את הרשויות לשמוע היטב את דברי החשוד/ נאשם ואף לשפוט אותו לזכות או לפחות להקל בסעיפי האישום.
מה ההבדל בין מעצר ימים למעצר עד תום ההליכים?
מעצר ימים הוא מעצר שישנו בשלב החקירה כל עוד אדם הוא בגדר חשוד. ההארכה היא בכל פעם למשך מספר ימים, עד 15 יום בכל פעם ועד 30 יום סה"כ. לכל הארכת מעצר כזאת נדרש אישור של בית המשפט. מעצר עד תום ההליכים הוא ממש כשמו מעצר שיכול להיות רציף מהרגע בו הבשיל התיק לכדי כתב אישום ועד סיום ההליכים נגד החשוד. מעצר כזה יכול להיות גם למשך חודשים ואף יותר. לכן, עורך דינו של הנאשם יעשה ככל שניתן כדי למנוע את המעצר כלל או לפחות להביא להחלטה על מעצר בית עד תום ההליכים ולא בבית המעצר, החלטה שללא ספק תקל על הנאשם לעבור את התקופה הקשה בה מתנהלים ההליכים נגדו.
מהי זכות השימוע?
כאשר מחלקת החקירות החליטה שיש חשד סביר שהחשוד ביצע את העבירה המיוחסת וממליצה על הגשת כתב אישום, החומר עובר לתובע. אם העבירה היא מסוג פשע שהעונש עליה יכול להיות שלוש שנות מאסר ומעלה, לחשוד שעומד להיות נאשם ניתנת עוד הזדמנות אחת לשכנע את הרשויות לא להעמיד אותו למשפט באמצעות הזכות לשימוע. לפני הגשת כתב האישום הוא מקבל התראה וזכותו להגיב עליה עד 30 יום ממועד קבלתה. בתגובה זו עליו להציג טיעונים משכנעים מדוע הגשת כתב האישום אינה מוצדקת, למשל כאשר צצו ראיות שלא היו קודם ושופכות אור על הדברים.
עו"ד אסף כרמונה הוא עו"ד פלילי בעל ניסיון רב. כל לקוח מקבל ליווי וייצוג מקצועיים ויחס אישי. מוזמנים ליצור קשר.