הזיכרון הוא כלי חיוני עבור רוב בני האדם אם לא כולם. הוא הכרחי ללמידה יעילה וגם לתפקודים חברתיים, ולכן בכל מקרה של ירידה בזיכרון כדאי לחפש לכך מענה. יש כמה וכמה פתרונות, כך שכל אחד ואחת יכולים לנסות דרכים שונות ולבדוק מה עובד אצלם. כאן בכתבה תמצאו מספר הצעות שכדאי במיוחד לשקול.
תזונה שמזינה את המוח
הבסיס לתפקוד קוגניטיבי מיטבי הוא תזונה. למעשה תזונה נכונה מונעת מגוון רחב מאוד של בעיות, כשהדגש הוא לספק לגוף ויטמינים חיוניים ומינרלים חשובים. למשל, מגנזיום – חומר שמשפר את גמישות תאי המוח ולכן שומר על זיכרון חד. כדאי לדעת שהמינרל הזה הוא גם אחד המרכיבים בשלל משחות לכאבי שרירים, ובנוסף יש לו השפעה מיטיבה על הלב. מזונות עשירים במגנזיום הם אגוזים (ובמיוחד ברזיל), שקדים, גרעינים (ללא מלח), עלים ירוקים, קטניות רבות וגם קקאו.
גם אוכמניות הן למעשה תרופה לשיפור הזיכרון. הסיבה: יש בהן הרבה מאוד נוגדי חמצון שמאטים את הזדקנות המוח. ברוקולי עשיר בגלוקוזינולטים – תרכובות שמאטות את קצב הפירוק של האצטילכולין, מוליך עצבי שיש לו תפקיד חשוב בשליפת פריטים מהזיכרון.
צמחים שמגבירים את ספיגת הגלוקוז
הטבע הוא מקור להרבה מאוד דברים טובים. הידע הקיים כיום רחב מאוד, ולמשל יש לנו טיפול טבעי בהליקובקטר, תרופות טבעיות לקשיי קשב וריכוז, צמחי מרפא להקלה על עוויתות ועוד ועוד.
בהקשר של הזיכרון, הצמחים המועילים ביותר הם רוזמרין, ג'ינסנג, ג'ינקו ו-ויתניה (שההודים קוראים לו אשווגנדה). הצמחים האלה תורמים בין השאר לשיפור זרימת הדם למוח, כך שיותר חומרי הזנה מגיעים לתאים השונים, ולהגברת ספיגת גלוקוז בכל תא. הגלוקוז הוא מקור מרכזי לאנרגיה עבור תאי המוח, וחיוני לתפקוד מיטבי של מערכת העצבים המרכזית. לכן רמה גבוהה של גלוקוז מאפשרת להגיע לביצועים קוגניטיביים מיטביים, ובפרט שליפת מידע מהזיכרון.
שימוש אחראי על בסיס ייעוץ מותאם אישית
לפני שמשתמשים בתוספים שונים, כולל תרופה לשיפור הזיכרון שהיא בעצם מוצר טבעי, רצוי להתייעץ עם מומחים בתחום. חברת סופר חוסן של איציק בכר מציעה גם תוספים שמבוססים על ידע רחב היקף וגם הכוונה אישית.