חזה עוף הוא ללא ספק אחד ממוצרי המזון הנמכרים והאהובים ביותר בישראל ולא בכדי – הוא מכיל כמות שומן נמוכה, כמות חלבון גבוהה, מעט קלוריות ושלל ויטמינים, כמו ויטמין A , ויטמין C ומעט B12. בנוסף, ניתן למצוא בחזה העוף גם חומצה פולית. אולם, יתרונותיו של חזה העוף לא כוללים רק יתרונות תזונתיים, אלא גם קשורים לעובדה שהוא מאוד ורסטילי, הוא סופח טעמים בקלות וקל יחסית לעבוד איתו, שלא לדבר על העובדה שההכנה שלו מאוד מהירה וקלה.
שלל היתרונות הללו הופכים אותו למרכיב קבוע במתכונים לילדים לארוחות הצהריים או הערב, כשכמובן השניצל הוא המתכון המככב. לצד השניצל האהוב, הנה שני מתכונים נוספים וקלים, שהילדים שלכם יאהבו!
שווארמה ביתית (4 מנות ילדים)
הכנת שווארמה בבית היא כ"כ קלה, שאחרי המתכון הזה אנחנו בטוחים שהשווארמה תהפוך לאורחת קבועה בארוחות הצהריים שלכם. שימו לב לכמויות במתכון; הרשו לעצמכם לשחק עם הכמויות, בייחוד כמויות הבצל, כי בסך הכל זה עניין של טעם.
מה צריכים?
- 400-500 גרם חזה עוף חתוך לקוביות קטנות
- בצל אחד בינוני קצוץ\חתוך לטבעות
- שמן זית
- כף וחצי של תבלין חוויאג’ למרק
- כפית –כפית וחצי שום גבישי.
- רבע כפית כורכום
- מעט קינמון (אופציונאלי)
איך מכינים?
מטגנים מעט את חזה העוף עם הבצל בשמן זית במשך 3 דקות על אש נמוכה–בינונית. אם אתם אוהבים את הבצל באוכל לגמר מטוגן, אפשר להתחיל קודם עם הבצל ורק אחר כך להוסיף את חזה העוף. לאחר מכן, פשוט מוסיפים את התבלינים וממשיכים לערבב תוך כדי טיגון קל עד שכל הטעמים נספגו. מכניסים לתוך פיתה טרייה עם סלט ירקות וחומוס, וסידרתם לעצמכם ארוחה שגם המבוגרים וגם הילדים יאהבו.
פסטה עגבניות עם חזה עוף (4 מנות ילדים)
מה צריכים?
- כמות שווה של פסטה וכמות שווה של חזה עוף. (במקרה שלנו נשתמש ב– 400 או 500 גרם מכל סוג).
- שמן זית
- 100-150 גרם רסק עגבניות
- חצי כוס מים
- רבע שן שום (אופציונאלי)
- תבלינים: 2\1 כפית כורכום, מעט מלח, 2\1 כפית פלפל שחור, כפית פפריקה, 2 כפות רוטב טריאקי (או שאפשר להחליף בסילאן\דבש. אפשר גם וגם), אבקת מרק אם אוהבים, ועשבים לבחירתכם: אורגנו, פטרוזיליה, בזיליקום.
איך מכינים?
חותכים את חזה העוף לגודל שהילדים אוהבים (מומלץ לחתוך לחתיכות בגודל של כ–חצי כפית), ומרתיחים כ-5 דקות במים. אפשרות שניה היא טיגון של חזה העוף עם מעט שמן זית ומלח כ-3 דקות. במקביל, מכינים את הפסטה בסיר עם מים רותחים, עדיף עם כף שמן זית, מסננים היטב ומניחים בצד עם חזה העוף.
הכנת הרוטב: מערבבים את רסק העגבניות עם התבלינים ומערבבים על אש נמוכה. ייתכן שתזדקקו למעט מים חמים כדי לדלל את הרוטב. כאשר הרוטב מוכן, מכניסים את חזה העוף ואת הפסטה למחבת\סיר ומערבבים כמה דקות, עדיין על אש נמוכה, עד שהטעמים נספגו.