אין ספק שהרדיו הוא אכן מדיום פופולארי. פרסום ברדיו בין אמצעי המדיה שמציעים משרדי הפרסום ללקוחותיהם. אפילו כניסתם של ערוץ 2 והפרסומות שלו לא פגעה באופן משמעותי בחלקו של הרדיו בעוגת הפרסום הכללית, מה שלא ניתן לומר על אמצעי תקשורת אחרים, כמו שילוט חוצות ובמידה מסוימת גם עיתונות.
בעולם הפרסום של היום, רבים השכילו להבין שהטלוויזיה היא לא הפלטפורמה העיקרית והמצליחה היחידה כאשר זה נוגע לפרסום תכנים ופרסומות. פלטפורמה נוספת שתופסת תאוצה בשנים האחרונות היא הרדיו, בה אנו שומעים פרסומות רבות ומבינים כי זהו נתיב נוסף, לבית העסק, להגיע לקהל היעד שלו.

יתרונות הפרסום ברדיו לעומת מדיות אחרות
פלטפורמת הרדיו נמצאת בינינו כבר שנים. אנו שומעים רדיו כשאנו עומדים בפקק, אנו שומעים אותו להנאתנו בין הנסיעות שלנו ממקום למקום או שאנו שומעים אותו אפילו בבית כשאנו מנקים את הבית. מדובר באותו מכשיר שמכניס הרבה כיף ואנרגיה לכל סיטואציה שאנו נמצאים בה, בדיוק כמו העובדה שהוא הוצב במכוניות שלנו על מנת שיהיה לנו נוח להעביר איתו את הדרך.
החשיפה לקהל יעד בפרסום ברדיו היא אדירה. לפי ההערכות יותר מ-80% מהישראלים מאזינים לרדיו במהלך היום שלהם.
קהל המאזינים ברכב – קהל שבוי
בהחלט כך, ברכב- אנו קהל שבוי- הרי לא מדובר בפלטפורמת הטלוויזיה בה אנו יכולים להעביר את הפרסומות או לצפות בתוכנית בשעה מאוחרת ביותר, ברדיו הכל נעשה בלייב, בכאן ועכשיו, ובעצם כך – עולם הפרסום הבין שיש לו פלטפורמה מעולה להעביר את התכנים שלנו לקהל יעד פוטנציאלי גדול על פי שעות, משבצות שונות במהלך היום וכו' שבעצם אין לו הרבה מה לעשות חוץ מבעצם להאזין לרדיו ותכני השידור.
בשונה מפרסום בטלוויזיה או פרסום ביוטיוב, הרדיו לא מאפשר למאזין לדלג על הפרסומת וברוב המקרים הוא יאזין עד הסוף של התשדיר. המאזין נמצא בדרך כלל במשרד או בנהיגה, בדרך זו הוא מקבל מסרים תת הכרתיים שיגרמו לו לא לשכוח את המוצר / השירות המפורסם כרגע.
כאשר אנשים נמצאים ברכב שלהם או במשרד, הם אינם יכולים שלא להקשיב.
מנתוני מחקרים עולה כי למעלה מ70% מצריכת הרדיו היא מחוץ לבית, אנחנו מדברים על מאות אלפי מאזינים שברוב המקרים מאוד קשובים לפרסומות. זה יכול להיות בזמן נהיגה, בזמן עבודה או בכל זמן אחר.
הרדיו נטול רמזים ויזואליים – וזהו יתרון מפתיע
הרדיו נותן למאזין מוטיבציה לעבד את המסר הפרסומי באופן קוגניטיבי עמוק וכך מאפשר למאזין/צרכן רמת מעורבות גבוהה בפרסום עצמו. מחקרים רבים הוכיחו כי לרדיו יש יתרון משמעותי כאשר מדובר במוצרים עם רמת מעורבות גבוהה לצרכן. במקרה של מוצרים כאלה, לצרכן יש מוטיבציה לעבד בהרחבה קוגניטיבית את טיעוני המסר. שלב עיבוד שנחשב כעמוק ומתקדם הוא זה שבו הצרכן מבצע הרחבה של המסר וקושר אותו לעצמו, להתנסויות או לרצונות שלו. לדוגמא, מאזין מעורב הנחשף למשל לפרסומת לדירת יוקרה, יכול לדמיין עצמו יושב בסלון רחב הידיים, ילדיו הולכים לבית הספר שבשכונה, ואשתו בחדר כושר המקומי. עיבוד מהסוג הזה, חלומו הרטוב של כל מפרסם, יתרחש יותר דווקא במדיום המוגבל לכאורה – ברדיו, שכן הרדיו נטול אמצעים וויזואליים ולכן מאפשר לצרכנים ליצור את ה"הדמיה" בעצמם ועל עצמם.
לעומת זאת, הטלוויזיה מציבה שתי מגבלות על הכמות והסוג של ההרחבה הקוגניטיבית. ראשית, בגלל שמוצגת בה יותר אינפורמציה (ויזואלית, ורבלית), יש יותר עומס על המערכת המוגבלת של הזיכרון קצר הטווח, ולפיכך נשארים פחות משאבים פנויים לעיבוד קוגניטיבי רחב ואישי יותר. קל להבין את ההשפעה של עומס האינפורמציה בטלוויזיה, אם ניזכר במקרים רבים בהם אין אנו קולטים או זוכרים מה אמר מרואיין בטלוויזיה, כי דעתנו מוסחת בגלל הבגד שלו או תנועות ידיו.
עלות נמוכה
הפרסום נחשב לפרסום זול לעומת פלטפורמות אחרות כמו פרסום בטלוויזיה. פרסום בטלוויזיה לדוגמה מחייב הפקה של תפאורה, שחקנים ולכן עלות ההפקה תהיה יקרה פי כמה.קידום ברדיו לעומת זאת, לא מצריך יותר מאשר קריינות איכותית ועברית רהוטה, כדי להעביר את המסר בצורה מדויקת וקצרה.
לסיכום, אם שאלתם פעם איך כולם מכירים את העסק של המתחרה שלכם, היום אתם יודעים למה- הפרסום ברדיו עובד!