4,488 ילמדו בגני הילדים, 1,263 עולים לכיתה א'. בין החידושים ביטול שיעורי בית בבתי ספר יסודיים, לימודי סין ואוצרות אמנותית
שנת הלימודים תש"ף תיפתח ביום ראשון, ה-1.9, כאשר 18,566 תלמידים יגיעו לבתי הספר וגני הילדים בהרצליה. 1,263 מהתלמידים עולים השנה לכיתה א' ובסה"כ 4,488 ילדים ילמדו בגני הילדים.
בהרצליה פועלים 150 גני ילדים (131 בחינוך הרגיל ועוד 19 בחינוך המיוחד) ו-31 בתי ספר, בהם 16 בתי ספר יסודיים, 6 חטיבות ביניים ו-7 תיכונים (לא כולל שניים בחינוך המיוחד).
העיר הרצליה מהווה מרכז חינוך ערכי, תרבותי, מדעי וטכנולוגי מהמתקדמים והמובילים במדינה, עם תכניות לימודים ייחודיות, הנלמדות באמצעות מיומנויות למידה מתקדמות, המתמקדות בפיתוח חשיבה יצירתית, לימודי מתמטיקה, מדעים, רובוטיקה, תכנות, סייבר ומדעי הרוח, לצד הקניית אורח חיים בריא. גם תחומי האווירונאוטיקה, הלוויינים והחלל באים לביטוי בפיתוח לוויינים זעירים, בהובלת מרכז המדעים העירוני.

לצד החינוך הפורמלי, פועל בעיר החינוך הבלתי פורמלי, עם "מרכזי למידה עירוניים" המקדמים את תחומי המתמטיקה והפיסיקה ומסייעים לתלמידים בבתי הספר היסודיים והעל יסודיים, כמו גם תנועות הנוער, החינוך הימי, חינוך לספורט, המתנ"סים, התיאטרון, "דרך הגלים" ועוד.
השנה תמשיך הרצליה לקדם את מודל Each, המהווה בשורה משמעותית בתחום החינוך. התכנית מתקיימת בערוצים מגוונים ללא מגבלות של מקום וזמן במרחב העירוני ומבוססת על מודל פורץ דרך, שמטרתו להעניק לתלמידים כלים ומיומנויות למידה המותאמים למציאות המשתנה שבה אנו חיים.
ראש עיריית הרצליה משה פדלון "תלמידי הרצליה מצליחים וזוכים בהישגים מרשימים הודות להשקעה עירונית מסיבית בכל היבטי החינוך, קידום תכניות מאתגרות ופורצות דרך ועבודה מסורה ומקצועית של צוותי החינוך המיומנים שלנו עם כלל התלמידים בכל מסגרות החינוך".
מ"מ וסגנית רה"ע הממונה על החינוך, איה פרישקולניק, ציינה: "הנהלת העירייה תמשיך להשקיע את כל המשאבים הנדרשים על מנת ליצור סביבה חינוכית תומכת ומותאמת לאתגרי העידן המודרני. זאת לצד מחויבות לקידום ערכים, מעורבות קהילתית ויצירת מגוון תכניות כדי שהתלמידים יממשו את כישרונותיהם".
בגני הילדים:
בשנת הלימודים תש"ף יתקיימו בגני הילדים בעיר מגוון תכניות לטיפוח המסוגלות הרגשית, החברתית והלימודית של הילדים. הגנים יתחילו ליישם את מודל EACH, בשיתוף עם הצוות החינוכי.
באמצעות לימוד משחק השחמט מפתחים הילדים אסטרטגיות חשיבה יצירתיות, ולומדים ערכים של סבלנות וכבוד לשותף במשחק. בשימוש בכלים ממוחשבים המותאמים לגיל הרך מתנסים הילדים בעבודה עצמאית של חיפוש ושליפת מידע, אוריינות דיגיטלית, עבודת צוות ומיומנויות נוספות.
בנוסף, יעמיקו הגנים את העיסוק בנושאי קיימות וחינוך סביבתי, שיעורי תנועה, חינוך גופני, ותזונה בריאה. יתקיימו פעילויות כגון הקמת פינת תצפית על ציפורים, עמדת יצירה מאדמה, הקמה ותחזוקה של גינות ירק ותבלינים בחצר הגן. הילדים גם ירחיבו את ההיכרות עם הסביבה הקרובה לגן, כאשר פעם בשבוע לאורך שנת הלימודים יבקרו בחורשה או באתר טבע עירוני אחר.
לצד כל אלה, תמשיך העירייה בפיתוח ובגיבוש צוותי גנים מקצועיים עם דגש על העצמת צוותי הסייעות וקידום נושאי הבטיחות של הילדים. יתקיימו כנסים מקצועיים ותוכניות הכשרה.
בבתי הספר היסודיים:
אחד התהליכים ליישום והעמקה של חזון Each במערכת החינוך בבתי הספר היסודיים היא בחינה מחודשת של משמעות שיעורי הבית, המשימות הלימודיות. מהשנה הקרובה יהיו שיעורי הבית והמשימות הלימודיות ממוקדים בפרויקטים מחקריים, קהילתיים, אקדמיים וערכיים, המבוססים על עקרונות Each, כאשר הפרויקטים יתקיימו בקבוצות למידה שיתופיות רב- גיליות, קהילתיות, כיתתיות ואישיות. מנהלי וצוותי בתי הספר הודרכו במהלך השנה על ידי מומחים מהמכון הדמוקרטי, לגבי אופן היישום בבתי הספר.
שינוי יחול במבנה הלימודים בביה"ס היסודיים תוך יצירת סביבה חינוכית עירונית ייחודית. במסגרת זו תינתן לתלמידים אוטונומיה בבחירת תחומי עניין, מומחים (מנטורים) מהקהילה, מהאקדמיה, מהתעשיות בכלל ומתעשיות המחקר במיוחד, ישולבו בכל תהליכי הלמידה.
תתקיים אולימפיאדת מתמטיקה לתלמידי כתות ג'-ד', כאשר הליווי המקצועי וההכשרה הייחודית יותאמו לצוותי המורים בדגש על הרצף החינוכי בין כל שכבות הגיל. זרקור לערכים יושם בהמשך קיום תכנית "הקשר הרב דורי" בכל בתי הספר, בחידון הרצליה, בתכניות לחינוך מוזיאלי ובתכניות הריקודים "כחול לבן" ו"כיתות רוקדות".
תיפתחנה שמונה כתות ותיקים לסבים וסבתות בני הגיל השלישי, במסגרתן יגיעו המבוגרים אחת לשבוע לביה"ס ליום למידה חווייתי, מגוון ומעשיר.
בבתי הספר העל יסודיים:
קורסי הבחירה לתלמידי ט' כוללים לימודי סין, סייבר, שיעורי אמנות ע"י מוזיאון הרצליה, לוויינים וחלל וכן מוזיקה. התכנית ללימודי סין, שתתקיים בעיר לראשונה, תאפשר לתלמידים להכיר את עולמה התרבותי והחברתי של המעצמה העולמית וללמוד את שפתה. לצד זאת, בשיתוף עם מוזיאון הרצליה נפתחת השנה תכנית ייחודית שתאפשר לתלמידים להכיר את עולם האוצרות לא רק מבחינה אמנותית אלא גם מקצועית. תכנית ללימודי חלל וסייבר תתקיים בשיתוף מרכז המדעים וחברות הייטק המובילות במשק. דגש מיוחד יינתן להעצמת תלמידות העיר, חשיפתן לעולם הטכנולוגי ועולם הייטק לקראת בחירת המגמות בתיכונים.
בתי הספר ימשיכו לקדם תכנית לעידוד מצוינות במתמטיקה ובפיזיקה ברמה מוגברת באמצעות "מועדון ה-5", הכולל את מיטב המורים המלווים את התלמידים להצלחה במבחני הבגרות המורחבים במקצועות אלו. תלמידי התיכונים ימשיכו ללמוד במסגרת אקדמית "תיכון אקדמי מקוון" מגוון מקצועות כגון: היסטוריה, אזרחות, כלכלה, פיזיקה וביולוגיה. התכנית מאפשרת קרדיטציה בלימודי ההמשך באקדמיה.
צוותי המורים בחטיבות ובתיכוניים לוקחים חלק בתכניות מגוונות נוספות, כגון 'מארג', 'מובילי הערכה', ' פיתוח מקצועי מטעם מכון וייצמן למדע, גיוון דרכי הוראה מתקדמות וחיזוק הזהות הישראלית-ציונית של קהילת ביה"ס. כמו כן, המחלקה לחינוך על יסודי מקדמת מעורבות בקהילה ואחריות חברתית של תלמידי החטיבות והתיכוניים, ותכניות מובילות לחיזוק החוסן האישי ומניעת התנהגויות בסיכון יפעלו לאורך השנה בבתי הספר .
בחינוך המיוחד:
ייפתח גן תקשורתי נוסף עבור ילדים הנמצאים ברצף האוטיסטי, וזאת בנוסף לשבעה גנים קיימים ול-11 גנים לילדים עם עיכוב התפתחותי. בהרצליה יש שני בתי ספר לחינוך מיוחד, הנותנים מענה לאוכלוסיית הילדים בספקטרום האוטיסטי בגילאי חטיבה וחטיבה עליונה ולתלמידים עם קשיים רגשיים התנהגותיים.
כמו כן, בביה"ס היסודיים, בחטיבות הביניים ובתיכונים הרגילים פועלות כיתות מיוחדות לילדים עם קשיים רגשיים, לקויות למידה ולילדים הנמצאים בספקטרום האוטיסטי. בנוסף, קיימים שיתופי פעולה בין מסגרות החינוך הרגיל בכל שכבות הגיל ובין ביה"ס של החינוך המיוחד וכן פעילויות במסגרת המחויבויות האישיות. במסגרות החינוך המיוחד מתקיימות פעילויות העשרה בתחומים מגוונים כגון ספורט, שיט, מוזיקה ועוד.