אין אישה בהריון, לפחות בהריון ראשון, שאינה עומדת בפני הדילמה האם להניק או לא. עולות לא מעט שאלות כמו האם אצליח להניק את התינוק שלי? האם תהיינה לי בעיות בנושא? איך אסתדר? איך אדע כמה הוא אוכל? ועוד. לא מעט אימהות לעתיד מעוניינות להזמין את התינוקות הנולדים בחלב אם. כולנו כבר שמענו על יתרונותיו של חלב אם ועד כמה הוא תורם לבריאותו של התינוק שרק נולד.
הפתרון האידיאלי הוא משאבת חלב. אם אינך מסתדרת עם הנקת העולל הקטן שהצטרף למשפחה ועדיין מאוד מעוניינת להזין אותו בחלב שלך את יכולה להשתמש במשאבת חלב, לשאוב לאורך היום ולהאכיל את התינוק מהחלב שלך.
חשוב לדעת כי ישנן שתי סוגי משאבות: משאבת חלב ידנית, ומשאבת חלב חשמלית. גם זו החשמלית מתחלקת לשתיים: משאבת חלב חד צדדית ומשאבת חלב דו צדדית.
משאבה ידנית היא לרוב קלה יותר מבחינת משקלה, מתאימה לנשים השומרות שבת שאינן מפעילות חשמל בשבת, ניתן להשתמש בה בעת טיולים בשטח כאשר אין חשמל זמין, מאוד שקטה ולכן מאפשרת שמירה על דיסקרטיות אם במקרה את שואבת במשרד או שואבת בבית בלילה ואינך רוצה להפריע לבני הבית האחרים.
המשאבות החשמליות הן יותר מהירות וחזקות מאשר המשאבות הידניות ומטבע הדברים גם יקרות יותר. יתרונה של משאבת החשמל הדו צדדית היא בכך שהיא שואבת חלב באותו הזמן משני השדיים ולכן מקצרת את תהליך השאיבה מה שמאוד מקל בעידן של היום כאשר כולנו עמוסים במשימות ובמטלות.
מה עלינו לבדוק בבואנו לרכוש משאבת חלב?
- חשוב לבדוק שלמשאבת החלב יש אישור של מכון התקנים, משרד הבריאות או אישור של ה – FDA האמריקאי
- חשוב מאוד לבדוק את התאמת משאבת החלב לגודל הפטמה. רוב המשאבות מגיעות במידה קבועה ואחידה ואצל נשים עם פטמות גדולות או קטנות עלול להיווצר קושי ביצירת ואקום ובשאיבת החלב. חלק מהמשאבות מגיעות עם גדלים שונים של החלק המתחבר לחזה כך שתוכלנה למצוא את המתאים לכן.
- אילו "תוכניות" מציעה משאבת החלב – חלק מהמשאבות מציעות "תוכניות" במהירויות שונות. אחת מהירה ועדינה שמדמה את היניקות הראשונות של התינוק העוזרות בשחרור החלב ומהירות נוספת שעוצמתה גבוהה יותר וארוכה יותר המדמה את הוואקום שיוצר התינוק בעת היניקה כדי להוציא את החלב מהשד.
- אביזרים נלווים – לחלק מהמשאבות ישנם אביזרים נלווים כמו תיק נשיאה, שומר קור חום, כלי לאיסוף חלב ועוד. מומלץ לבדוק האם יש לך בכלל צורך בהם ואם כן, איזה מהאביזרים דרוש לך.
ולסיום הנה כמה טיפים לשאיבת חלב:
- על מנת להצליח לשאוב יותר חלב, נשים ממליצות על לחיצות על השד תוך כדי שאיבת החלב, עיסוי השד או ניעור עדין של השדיים.
- לא מעט נשים מספרות שיש להן הכי הרבה חלב בשעות הבוקר ולכן מומלץ לשאוב בשעות אלו.
- הורמון האוקסיטוצין המעודד שחרור חלב מהשדיים, משתחרר לרוב עקב גירוי בפטמות. ניתן לעודד את ההורמון להשתחרר גם באמצעות קומפרסים חמים, הרחת הבגד של התינוק או קירבה לתינוק עצמו.