לקיחת חיים של אדם אחר היא מעשה שיש לו השלכות משמעותיות מאוד, גם במישור נפשי וגם בהיבט הפלילי. החוק, ואיתו כמובן הנורמות החברתיות, מבחינים בין סוגים שונים של מצבים שבהם אדם אחר גורם למותו של אחר. במדרג הנמוך ביותר נמצאת העבירה שמוגדרת "גרימת מוות ברשלנות", ובכתבה זו תמצאו מידע רלוונטי לגביה.
כיצד מוגדרת גרימת מוות ברשלנות?
גרימת מוות לאדם מתוך רשלנות מוגדרת בסעיף 304 לחוק העונשין. המרכיב העיקרי בהגדרה הוא אי המודעות של האדם שגרם למוות. כלומר, הוא לא היה מודע להשלכות השונות האפשריות של המעשה ובפרט לא לכך שהוא עלול להסתיים באובדן חיים.
דוגמה נפוצה היא מקרי רשלנות: רופא שלא מילא את תפקידו באופן שמצופה ממנו וכתוצאה מכך מטופל או מטופלת הלכו לעולמם. מעסיק שלא דאג לתנאי בטיחות הולמים ובשל כך התרחשה תאונת עבודה קשה. וגם שימוש לא זהיר בנשק או במכונה כלשהי יכול להסתיים בהעמדה לדין תחת סעיף זה.
העונש המרבי על גרימת מוות מתוך רשלנות
גרימת מוות ברשלנות נמצאת כאמור במדרג הנמוך ביותר של עבירות ההמתה. בהתאם העונש המרבי למי שמורשה בביצוע עבירה זו הוא 3 שנות מאסר בלבד (לשם השוואה, המתה בקלות דעת עלולה להוביל ל-12 שנות מאסר, ולמעשה אפילו על עבירות שאין בהן אלימות כמו שוחד מרמה והפרת אמונים העונש עשוי להיות כבד יותר). כמו כן ישנו גם עונש מינימום: 6 חודשי מאסר.
חשוב כמובן למצוא עורך דין עם ניסיון רחב היקף בתחום עבירות ההמתה. למעשה בלא מעט מקרים סעיף האישום המקורי חמור יותר, ועורך הדין הוא זה שמצליח לשכנע את התביעה "להסתפק" בעבירה שבמדרג הנמוך.
אסטרטגיה מיטבית
עורך דין בעל ניסיון בייצוג חשודים ונאשמים בעבירות המתה אמון על גיבוש אסטרטגיה מיטבית. לפעמים עדיף לחתור לעסקת טיעון מקלה, במצבים אחרים ניהול משפט יוביל לתוצאות מיטביות ובדרך כלל יש משקל גם לנראות הציבורית של ניהול התיק. עוד חשוב לזכור שעצם לקיחת החיים מובילה לרגשות אשמה קשים, ורצוי לטפל גם בפן הנפשי. במשרד עו"ד כהן & סטרשנוב הצטבר ניסיון רב בתחום זה, ובהתאם איכות השירות המשפטי שניתן.