בעוד שישנם מקרים בהם מיוצגים תובעים עו"ד המייצג אותם, קיימים מקרים הפוכים גם. אם לוקחים את המקרה של עו"ד ליאור עמידור כדוגמה, הרי שאפשר להיות מופתעים ומושכלים מהמקרה גם יחד. האם יש באפשרותו החוקית של עו"ד לתבוע את מיוצגיו? נסביר תוך שימוש בדוגמה של עורך הדין הנ"ל.
המקרה של עו"ד ליאור עמידור מראה לנו כי אמנם זה נדיר, אך עורך דין אכן יכול לבקש לתבוע את מיוצגיו (לקוחותיו). רגע לפני שצוללים לעובי הקורה של הנושא הזה, בואו לרגע נדבר על המקרים ההפוכים – האם לקוחות ומיוצגים יכולים לתבוע את עורך הדין המייצג אותם? ניקח כמה דוגמאות ונדסקס לגביהן, נתחיל עם הפרת חיסיון עורך דין-לקוח.

האם הפרת חיסיון עורך דין לקוח יכולה להוביל לתביעה?
כל עוד פלוני מעוניין לקבל סיוע משפטי מעורך דינו, הוא בעצם נהנה מחיסיון בין עורך דין ללקוח. מה יקרה במקרה שבו עורך הדין יפר את החיסיון שהבטיח ללקוח שלו? ניחשתם נכון, עורך הדין יהיה חשוף בפני תביעה משפטית המוגשת מטעם הלקוח שלו.
יחד עם הפרת חיסיון בין עורך דין ללקוח, לפעמים תביעות משפטיות מוגשות גם בעקבות רשלנות מצידו של עורך הדין. למשל, אם עורך הדין "סחב" אתכם במשך תקופה מאוד ארוכה ולא הניב שום תוצאות משפטיות, הוא עשוי להיות חשוף בפני תביעת רשלנות של עו"ד.
המקרה של עורך דין ליאור עמידור – סכסוך בין עו"ד ללקוחות
ישנם גם מקרים בהם עורכי דין יכולים לבקש לתבוע את לקוחותיהם בעקבות טענה לפגיעה בשמם הטוב. במילים אחרות, טענה לפגיעה במוניטין של עורך הדין. נשתמש בדוגמה של עו"ד ליאור עמידור. עורך דין ליאור עמידור ייצג דיירים בפרויקט של פינוי בינוי, מה שלבסוף הסתיים בבקשה ורצון לתבוע את הלקוחות שלו. מיד נדון במקרה נהזה יותר לעומק, אך קודם בואו נבין עד כמה זה נפוץ, או לא נפוץ?
עד כמה זה נפוץ והאם זה בכלל אפשרי? ובכן, זה אמנם נדיר, אבל זה ייתכן. עורכי דין אכן יכולים לתבוע את לקוחותיהם מבחינה חוקית. עד כמה זה מוסרי ועד כמה זה מוסיף למוניטין של עורך הדין? נתון לשיקולכם, את דעתנו נשמור לעצמנו.
עד כמה נפוצים מקרים כמו המקרה של עו"ד ליאור עמידור?
חשוב לזכור, באופן עקרוני, המקרה הנ"ל נדיר. יחד עם זאת, הוא לא בלתי אפשרי. לאחר קריאה של כתבות באינטרנט מתקופות שונות, מתבררת תמונה מעניינת. מסתבר שאותו עורך דין העונה לשם ליאור עמידור, כבר כיכב בכותרות המשפטיות השונות. כאן תוכלו לקרוא על דיווח נוסף של סכסוך משפטי בעברו של עו"ד ליאור עמידור.
יתרה מזאת, ישנם גם מקרים נוספים של סכסוכים משפטיים בין עורכי דין ללקוחותיהם (מלבד המקרה של עורך דין ליאור עמידור). לרוב, עדיף לפתור את הסכסוכים האלו מחוץ לכותלי בית המשפט. למשל, אפשר לפנות אל תהליכי בוררות בכדי להגיע לפתרון הסכסוך המשפטי.
מה אפשר ללמוד מהמקרה של ליאור עמידור עו"ד?
בין אם מדברים על סכסוך משפטי כזה או אחר, חשוב להסיק מסקנות ולצאת מושכלים מהסיפור. בסופו של דבר, אנחנו תמיד נכוונן את עצמנו להתנהל חכם יותר בעתיד. המקרה של עו"ד ליאור עמידור מעלה את השאלה המהותית: עד כמה בעצם כדאי להיזהר בעודנו ניגשים לקבל שירותי עורך דין?
הרי, בסופו של דבר, אנחנו פונים אל עורכי דין בכדי לקבל מהם סיוע וגב משפטי. אם לקוחות יתחילו לפחד מכך שעורך דינם יתבע אותם, מה תהיה התוצאה? נכון, תוצאה איומה של שבירת אמון כללית בין עורך הדין ללקוחותיו.
עורך דין מבקש לתבוע את מיוצגיו – צריך באמת להיזהר?
במקרה הנ"ל, עורך הדין ליאור עמידור ביקש לתבוע את המיוצגים שלו בפרויקט פינוי בינוי. על סמך מה שפורסם ברשת, מסתבר שעורך הדין ביקש לתבוע את מיוצגיו בעקבות פגיעה בשמו הטוב. על פי המידע ברשת ובעיתון כלכליסט, מסתבר שהדיירים של אותו פרויקט פינוי בינוי לא היו שבעי רצון מתפקוד עורך דינם (עו"ד ליאור עמידור).
דבר זה (אי שביעות הרצון מעורך הדין) הוביל את הדיירים לנשל את עורך הדין שלהם מליווי הפרויקט. במקביל, עורך הדין ליאור עמידור הרגיש כנראה כי שמו הטוב והמוניטין שלו נפגעו. בנקודה הזו, כשהוא נושל מליווי הפרויקט, הוא ביקש לתבוע את לקוחותיו בגין פגיעה במוניטין שלו. אין ספק, שהמקרה הזה מלמד את כולנו דבר פשוט – יש לבצע את כל הבדיקות הנדרשות לפני קבלת סיוע משפטי. יש לבדוק את מוניטין עורך הדין, את הרקע המקצועי שלו, את רקורד הניצחונות שלו בבתי המשפט ועוד. רגע לפני שאתם מסתייעים בשירותיו של עורך דין כזה או אחר, תהיו בטוחים בכך שהוא יכול לספק לכם את השירות המקצועי שאתם תרים אחריו.