Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

תהליך רישום פטנטים בארץ ובעולם

תהליך רישום פטנטים בארץ ובעולם
מקור pixabay

אחד הרגעים הכי גדולים, הכי חשובים, בחייו של כל יזם, מפתח, בין אם הוא עצמאי ובין אם הוא שכיר בחברה, מוסד או ארגון, זה הרגע בו נגלה לו שיש לו פטנט חדש ביד. זה רגע שיכול לשנות חיים שלמים, לא רק עבורו אלא גם עבור כל מי שייהנה מהפטנט הזה.

פטנטים נוצרים לעיתים בכוונה, על ידי גורמים שעובדים על כך מתוך הבנה שיש בעיה שצריך למצוא לה פתרון, וכן לעיתים הוא נוצר באופן מקרי לגמרי, כאשר עובדים על מוצר או על כל דבר אחר, ובזמן תהליך הייצור מצליחים לפתח פטנט שנועד לאפשר את התהליך, נועד לאפשר למוצר לעבוד בצורה שוטפת ואיכותית, או מכל סיבה אחרת.

תהליך רישום פטנטים בארץ ובעולם
מקור pixabay

אל משרד לרישום פטנטים מגיעים פניות ממקורות שונים. על פניו, היינו מצפים שפטנטים יומצאו אך ורק על ידי יזמים פרטיים, מפתחים ובעלי מקצוע בחברות שונות, אך כפי שאנחנו יודעים, על חלק גדול מהפטנטים אמונים מוסדות אקדמיים ומכוני מחקר, אשר עוסקים בתחומים שונים ובין לבין גם מתעסקים בייצור פטנטים בתחומים שלהם. אותם פטנטים מאפשר למוסדות השונים להתקיים מבחינה כלכלית, ליהנות מתדמית ומוניטין מכובדים, למשוך אליהם חוקרים, ולהתפתח בצורות שונות.

בארץ ובכל העולם יש משרד לרישום פטנטים, בישראל מדובר במחלקה ששייכת למשרד המשפטים, ובמדינות אחרות בעולם, המשרד פועל באופן עצמאי או תחת משרד ממשלתי כזה או אחר. המטרה של משרד זה, הוא לאפשר את רישום הפטנט בצורה מסודרת באותה מדינה, הן בשביל שהממציאים יוכלו ליהנות ממנו, יזמים אחרים ידעו שקיים פטנט כזה וכן בשביל שיהיה קל לאתר פטנטים מסוגים שונים.

לפני שנסביר על תהליך הרישום עצמו, חשוב להבין את המשמעות שלו. אם אנחנו מפתחים פטנט, אזי שנרצה להרוויח עליו. לשם כך, עלינו לרשום את הפטנט על שמנו ולקבל את הזכויות עליו. בצורה כזו, אף גורם לא יוכל להשתמש בו אלא אם הוא ישלם לנו, כמו אף גורם לא יוכל לרשום פטנט דומה לשלנו.

כיצד מתבצע תהליך הרישום

ברמת העיקרון לתהליך הרישום יש מספר חלקים:

אחרי שאנחנו ממציאים פטנט, לפני שאנחנו רושמים אותו, עלינו לבצע תהליך בדיקה שאין פטנט דומה לשלנו, בשום מקום הוא לא רשום. כך נוכל לדעת שמדובר בפטנט בלעדי. בדרך כלל נהוג לרשום פטנטים ביותר ממדינה אחת, בשביל שנוכל ליהנות מהזכויות עליו במקומות שונים.

לאחר מכן, עלינו להגשים רישום של הפטנט, כולל הסבר מדויק מה בדיוק הוא עושה, מדוע אנחנו מבקשים להחשיב אותו כפטנט, וכן עלינו להציג תוכנית עבודה, שתסביר איך בדיוק הוא פועל, איך הוא בדיוק מיוצר.

חשוב לציין הרישומים השונים, עולים סף, עלינו לשלם אגרה על מנת לרשום אותו כפטנט ולהשאיר אותו ככזה. ברגע שהוא מקבל אישור, אז אנחנו יכולים ליהנות מכל זכויות הקניין שחלים עליו.

עוד כתבות שיעניינו אותך
מטרות של תכנון פרישה
קצבאות המדינה אינן מספקות את התמיכה הכלכלית הדרושה לפרישה ראויה....
מה הם היתרונות של הדפסת חלקי תעשייה בתלת מימד?
היתרונות של הדפסות תלת מימד עבור דגמים לתעשייה מציבים אותן...
מה זה nlp ומה הופך את שיטת הטיפול הזו כל כך אפקטיבית
בשנים האחרונות עוד ועוד אנשים מתוודעים לעולמות ההתפתחות האישית. אנחנו...
איך לבחור את האדם שיוביל את אירוע סיום הרווקות שלך?
מסיבות רווקות הן אירוע כיפי, משמח ומצחיק. הוא צריך להיות...
באילו מקרים כדאי לפנות אל עורך דין לנפגעי פעולות איבה?
מאז קום המדינה נרצחו אלפי אזרחים בפעולות איבה, עוד עשרות...
אולם לאירועים קטנים
פעמים רבות כשאנחנו רוצים לעשות אירוע קטן, לא ברור לנו...
באילו מקרים ניתן להגיש התנגדות לצו קיום צוואה?
צוואות וירושות הן תחום מורכב מאוד. ראשית, יש לא מעט...
סרטן שד גרורתי - השפעות נפשיות ורגשיות
קבלת אבחנה של סרטן שד גרורתי היא חוויה טראומטית ביותר...
מארזי שוקולד ליום הולדת
מארזי שוקולד ליום הולדת
מתן מתנה לילדכם בתור מארז שוקולד מעודן וייחודי של שוקולטרי...
להתגרש ללא מאבקים מיותרים
המשפט הראשון שבני זוג אומרים בדרך כלל לעורכי הדין שעוסקים...